Yawara Retie logo hiragana links

Over ons

Onze Ju-Jutsuclub Yawara Retie

Yawara Retie, onze toegewijde Ju-Jutsuclub, bevindt zich in het hart van Retie. Met de ambitie om kennis en waardering voor de traditionele kunst van Ju-Jutsu te verspreiden, hebben we de club opgericht. Shihan Bob Van Bael, met meer dan twee decennia ervaring in Ju-Jutsu, geeft leiding aan onze club.

Iedereen voelt zich welkom binnen de muren van onze club. We vormen een hechte vriendengroep, en onze verbondenheid gaat verder dan alleen trainingen. Met respect en discipline hoog in het vaandel, moedigen we leden aan om samen te trainen, te leren en te groeien.

Ons logo symboliseert onze filosofie van weerstand bieden tegen vechten. Een open hand die bescherming en vreedzame resistentie uitstraalt, staat tegenover de gesloten vuist van de aanvaller.

Niet alleen trainen we in onze dojo, maar we nemen ook deel aan verschillende yudansha trainingen, stages en internationale evenementen. Jaarlijkse evenementen zoals de Tai-Kai helpen ons om ons begrip en onze vaardigheden verder te ontwikkelen.

Bij Yawara Retie is onze benadering van Ju-Jutsu holistisch. Naast het aanleren van technieken, bevorderen we persoonlijke groei en vormen we bekwame Ju-Jutsuka’s. De kern van onze training is het beheersen van de technieken. Maar we geloven dat gemotiveerde en toegewijde leden hun vaardigheden naar een hoger niveau kunnen tillen.

Kortom, een plaats waar we samen groeien, leren en weerstand bieden.

Onze geschiedenis

Onze club, Yawara Retie, zag het levenslicht in 1985, met trainingen die oorspronkelijk plaatsvonden in de toenmalige jongensschool in Retie. In 1987 maakten we de eerste stappen richting de oprichting van een kinderclub. Bij de voltooiing van sporthal Boesdijkhof in 1989, hebben we onze club naar deze locatie verhuisd, waar we nog steeds actief zijn.

Op dit moment zijn we druk bezig met het ontsluiten van de rijke 40-jarige geschiedenis van Yawara Retie uit ons archief. Blijf ons volgen, want binnenkort onthullen we meer! Uw geduld wordt zeker beloond…