Yawara Retie logo hiragana links

Trainingen

Wanneer?

Kinderen

Elke dinsdag van 18:30 – 20:00

Er is geen training op:

  • Feestdagen
  • Schoolvakanties
Volwassenen

Elke dinsdag en donderdag van 20:00 – 21:30

Er is geen training op:

  • Feestdagen
  • Kerstvakantie
  • Zomervakantie (juli & augustus).

Waar?

Je kan ons vinden in de polyvalente ruimte in de sporthal van Retie.

Ga binnen via de hoofdingang, daarna rechtdoor tot je net voorbij kleedkamer 9 bent. Onze dojo bevindt zich aan de linkerkant.

Kinderclub

Voor kinderen met leeftijd vanaf het eerste studiejaar (6 of 7 jaar) t.e.m. 14 jaar.

Onze training zowel educatief als leuk. Wij introduceren uw kind(eren) op een boeiende manier in de kunst van verdediging, waarbij de Japanse waarden van discipline en respect hoog in het vaandel staan.

 Terwijl ze waardevolle vaardigheden leren, zullen ze ook plezier beleven aan de training. Elke sessie eindigt met een leuk spel dat de geleerde principes en technieken versterkt. Het is een unieke kans voor kinderen om een rijke traditie te ervaren terwijl ze zich amuseren en nieuwe vaardigheden ontwikkelen.

Volwassenen

Onze trainingen voor volwassenen zijn een diepe duik in de kunst van Ju-jutsu, waarin de rollen van Kata’s en Henka’s verweven zijn in een dynamische leerervaring. We beginnen met het onderwijzen van Kata’s, de gestandaardiseerde patronen van bewegingen die de ruggengraat van de discipline vormen. Kata’s introduceren een breed scala aan basistechnieken voor verdediging, helpen je de balans te vinden tussen lichaam en geest, en streven naar perfectie in elke beweging.

Maar het leren van Kata’s is slechts het begin. Zodra je enkele kata’s hebt verworven, brengen we henka’s in het spel – variaties op kata’s die je leren om te gaan met realistische aanvallen. De aanvallen kunnen variëren van grepen, slagen, stoten en trappen tot diverse soorten wapens. Door Kata’s en Henka’s samen te leren, krijg je een veelzijdig begrip van verdediging, waarbij we de realiteit van een echte aanval zo dicht mogelijk benaderen, altijd met respect voor ieders veiligheid en welzijn.

Daarnaast vormen we ook een gemeenschap. Na elke sessie is er tijd voor gezelligheid en gesprek in de sportkantine. Bij ons kom je voor de uitdaging en het leren, maar blijf je voor de vriendschappen en de gedeelde passie voor Ju-jutsu.