Yawara Retie logo hiragana links

Senseis

Senseis van Yawara Retie

Ontdek de toegewijde en ervaren Senseis die het hart van Yawara Retie vormen. Deze bekwame Ju-Jutsu-instructeurs brengen jarenlange ervaring, passie en een diepgaand begrip van de martial arts-wereld. Onze Senseis, Bob Van Bael, Lou Steemans en Thomas Spooren, zetten zich onvermoeibaar in om hun uitgebreide kennis en vaardigheden over te dragen. Ze zijn toegewijd aan het inspireren en ontwikkelen van elk lid van onze club, van beginners tot gevorderde beoefenaars. Elke Sensei brengt een unieke set van vaardigheden en inzichten, wat bijdraagt aan de rijke en diverse leerervaring bij Yawara Retie. Maak kennis met onze Senseis en ontdek hun passie voor Ju-Jutsu.

Portret van Shihan Bob Van Bael

Shihan Bob van Bael

Shihan 5e-dan, hoofdtrainer

Bob Van Bael is onze hoofdtrainer bij Ju-Jutsuclub Yawara in Retie. Hij is een professional met meer dan 2 decennia ervaring in ju-jutsu. In 2022 verkreeg Bob zijn shihantitel in Hakko Denshin Ryu.

Zijn omvangrijke kennis van ju-jutsu komt voort uit lessen van vooraanstaande Belgische leraren. Deze werd nog verder verrijkt met talloze seminars en trainingen onder leiding van topexperts in deze stijl.

Bij Yawara is Bob geliefd. Niet enkel om zijn deskundigheid en enthousiasme, maar ook om zijn vermogen om complexe concepten te verduidelijken. Hij motiveert zijn studenten constant om hun grenzen te verleggen en streeft naar zelfverbetering.

Portret van Sensei Lou Steemans

Sensei Lou Steemans

Yondan 4e dan, jeugdtrainer

Ontmoet Lou Steemans, een van onze toegewijde jeugdtrainers bij Ju-Jutsu club Yawara Retie. Met zijn twintig jaar ervaring in Ju-Jutsu, heeft Lou een diepgaand begrip van onze sport. Zijn reis begon bij de kinderclub en door de jaren heen groeide hij uit tot een gewaardeerde jeugdtrainer.

Lou heeft een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van jonge Ju-Jutsuka, eerst als hulpsensei toen hij nog een bruine gordel had en later als trainer. Het overbrengen van technieken is slechts een deel van wat hij doet; hij leert evenveel van de kinderen als zij van hem. Deze wisselwerking heeft hem nieuwe inzichten gegeven en zijn eigen vaardigheden aangescherpt.

Elke dinsdag leidt Lou samen met Sensei Thomas een dynamische jeugdles in Ju-Jutsu. Ze combineren hun kennis en vaardigheden om de lessen boeiend en plezierig te maken, waarbij ze de basisprincipes van Ju-Jutsu op een speelse manier overbrengen. Bij Yawara Retie ligt de focus op plezier in leren, terwijl waardevolle technieken worden bijgebracht.

Portret van Sensei Thomas Spooren

Sensei Thomas Spooren

Sandan 3e dan, jeugdtrainer

Ontmoet Thomas Spooren, een toegewijde sensei bij Yawara Retie. Zijn reis in Ju-Jutsu begon bij de jeugdgroep in de dojo van Retie, toen nog in de stijl van Hakko Ryu. Na een lange pauze introduceerde hij zijn eigen kinderen in de sport en keerde hij terug naar de dojo als toeschouwer. Echter, hij kon niet lang aan de zijlijn blijven staan en besloot weer actief te worden.

Na het behalen van zijn oranje gordel in 2013, begon Thomas ook als hulptrainer bij de kinderclub. Sindsdien is hij toegewijd aan het onderwijzen en begeleiden van de jonge leden van onze club. Thomas brengt zijn passie voor Ju-Jutsu over op de volgende generatie, introduceert hen in deze verdedigingskunst en helpt hen hun vaardigheden te ontwikkelen.

Tot op de dag van vandaag blijft Thomas met enthousiasme lesgeven, zijn kennis en ervaring delen, en bijdragen aan de groei en ontwikkeling van Yawara Retie.